Werkwijze

 

Voor een eerste gesprek kom ik bij voorkeur bij u thuis. Dat geeft mij de beste indruk van u en uw tuinwensen. Ik bespreek uw wensenpakket en kom op basis daarvan tot een offerte voor een tuinplan of voor een onderdeel van de tuin.

 

Als de offerte u bevalt zijn de stappen als volgt:

Stap 1 Schetsontwerp

Stap 2 Definitief tuinontwerp

Stap 3 Beplantingsplan

 

Bij elke stap kiest u steeds opnieuw hoe u verder wilt.

 

 

1 Schetsontwerp

 

Een schetsontwerp is een los uitgewerkt ontwerp. Uw wensen zijn in deze schets doorvertaald tot een ontwerp met lijnen en vlakken. Een tuinschets geeft een beeld van de mogelijkheden. Het huis staat maatvast op papier, de lijnen eromheen zijn schetsmatig en op schaal. Zeker als het huis nog moet worden gebouwd, helpt een vooraanzicht om het tuinontwerp helder te krijgen.

Beeldbepalende elementen vindt u al terug in dit schetsontwerp. Dit zijn bijvoorbeeld een haag, waterpartij of een terrasoverkapping. Op de schets zijn terras, hagen, bomen , beplanting, vijver, bestrating en het gazon als vlakken getekend. Deze vlakken zijn nog niet voorzien van namen, hoogtes en soorten. In deze fase is er ruimte voor aanpassing.

 

2 Definitief ontwerp

 

In het definitieve ontwerp wordt de schets nader uitgewerkt met een materiaallijst voor onder andere het bestratingsmateriaal. Een verlichtingsplan is een optie. Van enkele zichtbepalende elementen werk ik het aanzicht in een tekening uit.

 

Aan de hand van een definitief ontwerp kan een hovenier met de uitvoering starten. De maten en hoogtes van paden, pergola’s en plantvakken staan duidelijk aangegeven. Dit is het moment om een beregeningsplan aan te vragen.

 

3 Beplantingsplan

 

Op basis van het definitieve ontwerp worden de plantvakken ingevuld. U ontvangt een beplantingsplan samen met een beplantingslijst, voorzien van plantmaten en aantallen. In een brochure wordt de plantkeuze met foto’s toegelicht.

 

Vanaf hier neemt een hovenier de uitvoering over. Ik kan u een hoveniersbedrijf adviseren waarmee ik al eerder prettig samenwerkte.